Lounasravit

29.07.2016

Kunkkarilegendat. Vapaa pääsy!

Lähtölistat

Lisätiedot

Maalikamerakuvat

Juoksuselostukset


Pelivihjeet:
 

T4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 7,10,12,5,2,3 + 4,11,6,1 (8,9)
T4-2: 1 + 12,11,8,5,9,6,10 (2,4)
T4-3: 10,5 (7,2)
T4-4: 2 (6,1) 
 
Pieni systeemi 12 riviä, panos 0,20 €, hinta 2,40 €
Suuri systeemi 160 riviä, panos 0,20 €, hinta 32 €

TROIKKASYSTEEMI

Lähtö 6
2
1,6
1,3,4,5,6,7,9,11

14 yhdistelmää, panos 0,5 €, hinta 7 €


Lähtö 1

RANKING A) 4,14,15,2 B) 12,5,6,8,1,3,13 C) 10,16,11,7,9
REAL RED – LOVE NO LIMIT – MUST BE QUEEN – AS DE PIQUE

Perjantain lounasravit käynnistävässä lämminveristen tasoitusajossa neljä valjakkoa nostetaan A-ryhmään. Suosikkinamme matkaan starttaa 4 REAL RED. Se kiri edellisellä Turun vierailulla pahan alkulaukan jälkeen viimeiset kaksi kierrosta 18,9-kyytiä. Forssassa tamma kiersi haastavasta lähtöpaikasta huolimatta voittomatsiin. Hannu Torvisen ajokki taistelee lähdön sujuessa ravilla kärkisijoista. Ykköshaastajaksi kipuava numero 14 LOVE NO LIMIT kiri uran avauksessaan hallittuun voittoon 4. ulkoa. Se pystyy selvään ennätysparannukseen ja on Ari Moilasen kuskaamana mielenkiintoinen. 15 MUST BE QUEEN on aloittanut uransa kolmella totosijalla. Se johti viimeksi Kaustisella Nuorten Sarjaa välillä selvästikin. Maalisuoralla pari vastustajaa paineli kuitenkin ohi Jouni Nummen ajokki jatkaa onnistuessaan totoputkeaan. 2 AS DE PIQUE aloitti uransa kahdella Kokemäen totosijalla. Viimeksi laukka ensimmäisessä kaarteessa pilasi pelin. Joni-Petteri Irrin ajokki on yksi lähdön perushevosista.

Lähtö 2

RANKING A) 9,1,2,12,3 B) 4,6,7,14,8,16,11,15,13 C) 10,5
ETUVIRE – EDISON – AURITAR – VOITTO-AATOS

Tasaiselta vaikuttavassa toisessa lähdössä viisi valjakkoa selvittää tiensä A-ryhmään. Rankingin kärkeen kipuava numero 9 ETUVIRE voitti viimeksi Riksun kesäraveissa johtopaikalta oikein varmasti. Tamma on taulun osoittamalla tavalla vielä epävarma, mutta ravilla se ottelee tiukasti voitosta. Tapio Perttusen suojatti saa niukan ykkösvihjeen. 1 EDISON on hieman oikukas luonne, mutta pärjää ilman muuta sopivassa porukassa loistopaikalta totta tehdessään. 2 AURITAR on jonkin verran varmistunut ja omaa ravilla hyvät menestyssaumat. Mia Lammisen valmennettava kukisti viimeksi nytkin vastassa olevan Edisonin, mutta lähti silloin 20 metriä edeltä. 12 VOITTO-AATOS kierteli puolestaan viimeksi Riksussa mukavasti kakkoseksi ja pystyy taas onnistuessaan paljoon. 3 VEMPUN VALTTI on ollut epäonninen kahdessa viimeisessä. Tuoreimmassa yhdeksänteen sijaan päättyvässä startissa se menetti pelinsä sammuvan selässä. Edellisessä Riksun startissa ruuna kierteli koko matkan. Fyysinen vire on kova.

Lähtö 3 | Toto4-1

RANKING A) 7,10,12,5,2,3 B) 4,11,6,1 C) 8,9
ANDREE – MISTY MCCOOL – JUDY’S LOVE GIRL – WILLE’S RAINMAKER

Lounasravien Toto4-pelin avauskohde vaatii leveän rastituksen. A-ryhmän kuusikko nappaa paikan pienemmältä vihjekuitilta ja suureen systeemiin revitetään vielä neljä valjakkoa lisää. Suosikkinamme matkaan starttaava 7 ANDREE teki viimeksi Vermossa hyväksyttävän 700 metrin kirin 4. ulkoa. Porin toukokuisessa kolmossijassa se tykitti loppusuoraa hurjasti. Sari Tammisen valmennettava on pelillisestä näkökulmasta epäluotettava, mutta oikein kyvykäs menijä. 10 MISTY MCCOOL teki Porissa varsin mukavan 900 metrin kirin aivan hänniltä. Viimeiset 700 metriä se kulki 13,7-kyytiä. Onnistuessaan Vesa Uotilan valmennettava ottelee takarivin lähtöpaikasta huolimatta aivan kärjessä. 12 JUDY’S LOVE GIRL kiri Porissa hänniltä mukavasti kakkoseksi. Asetelmat ovat haastavat, mutta ainakin avauksen venyessä tamma kirii piippuhyllyn paikaltakin korkealle. 5 WILLE’S RAINMAKER oli viimeksi vaisu, mutta Forssassa jäi juoksunkulun suhteen jossiteltavaa ja Vieremän kisa oli 76-lähtö. Kyvyt riittävät menestykseen. 2 ELLA BOKO kesti puolestaan viimeksi kunnialla johtavan rinnalta kierrettyään ensimmäisen puolikkaan 3. rataa. Tamma juossee tässä keulassa tai 2. sisällä ja voi kestää korkealle. 3 ROSE COGER sai viimeksi myöhään tilaa 2. sisältä. Se on tarkan juoksun hevonen, mutta on nappireissulla yksi mahdollisista.

Lähtö 4 | Toto4-2

RANKING A) 1 B) 12,11,8,5,9,6,10,2,4,7,3 C) -
MR BIG – BROWN RECLUSE – MERRY GOROUND ME – NO CHIP STEP

Toisessa Toto4-kohteessa aikuisiällä uransa hyvin aloittanut 1 MR BIG on varmastikin onnistuessaan tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa. Suosikin epäonnistumista vaanii puolestaan tasainen haastajaporukka. Mr Big kulki viimeksi Vermossa viimeiset 700 metriä 5. ulkoa komeasti 11,9-kyytiä. Mikäli uran ensimmäinen autolähtö sujuu moitteetta ja Mikko Huttunen saa pidettyä keulat tai päästyä nostamaan ajokkinsa toiselle radalle, on Mr Big vahva voittajaehdokas. Mikäli suosikki epäonnistuu, haastajaporukasta löytyy monta mahdollista. Haastavasta paikasta huolimatta B-ryhmän käynnistää numero 12 BROWN RECLUSE. Se ei päässyt viimeksi tulemaan kirivaiheessa sujuvasti, eikä heikkoon sijoitukseen kannata tuijottaa. Edellisessä ori oli kelpo kakkonen johtavan rinnalta. 11 MERRY GOROUND ME on alisuorittanut viimeisissään, mutta pystyy menopäällä ollessaan kovaan loppukiriin. 8 NO CHIP STEP väsyi Vermossa loppusuoralla keulasta hännille. Tätä ennen tamma teki kuitenkin positiivisia suorituksia eikä sitä ole syytä unohtaa.

Lähtö 5 | Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING A) 10,5 B) 7,2,6,1,11,8,9,12 C) 3,4
LOLO LEE – BELLY BUTTON – GET GOING GOLDIE – LIVI INTERNET

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa vain kaksi kovinta raivaa tiensä A-ryhmään. Suosikkina starttaava 10 LOLO LEE kilpailee loistoiskussa ja Tapio Perttusen suojatti suoraan sanottuna ansaitsisi välillä jo voitonkin. Kiri viimeksi Vermossakin mainiosti kaukaa 6. ulkoa. Tamma pystyy tekemään itse juoksuaan ja Tapio Perttunen voi tehdä tarvittaessa aktiivisia ratkaisuja jo matkallakin. Suosikin rinnalle kipuava numero 5 BELLY BUTTON aloitti Porissa uusista käsistä hienolla voitolla uudella ennätyksellään. Vaikka juoksu sujui lopulta varsin suotuisasti, oli loppukirissä ruutia. Joni-Petteri Irrin ajokki voi hyvinkin edetä johtopaikalle, mistä se pystyisi hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka. B-ryhmän käynnistävä numero 7 GET GOING GOLDIE on tasaisen varma suorittaja. Ari Hartikainen on kokenut valmentaja ja tuskinpa alla oleva pieni tauko vaikuttaa kauheasti tamman vireeseen. Ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta kelpo totosaumat. 2 LIVI INTERNET jatkaa tasaisen vahvassa vireessä ja asetelmat suosivat nopeaa avaajaa. Lähtö ei kokonaisuudessaan ole nyt huipputasokas ja Pertti Isotalon suojattikin omaa täydet totosaumat..

Lähtö 6 | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING A) 2 B) 6,1,9,3,5,4,11,7 C) 8,12,10
MADRID – CLASSIFY TOF – VENGEANCE – CALLELA LEONARD

Toto4-kierroksen päätöskohteen suosikki 2 MADRID on perjantain lounasravien todennäköisin voittaja. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava on ollut loistava taulun jokaisessa kilpailussaan. Kyseessä on todella kova lahjakkuus eikä siltä voi odottaa kuin voittoa. Hannu Torvisen rattailleen saava ori on erittäin todennäköinen keulahevonen, mikä pienentää epäonnistumisriskiä entisestään. Haastajaporukan kärkeen kipuava 6 CLASSIFY TOF ei riitä Madridille, mutta on muita viivalla olioita vastaan vahvoilla, vaikka voi hyvinkin juosta lopulta johtavan rinnalla. Viimeksi ori kiri päätöspuolikkaan kaukaa 5. ulkoa 13,0-kyytiä. 1 VENGEANCE tsemppasi Porissa hyvin toiselta radalta ilman selkää. Olli Koivusen ajokki voi saada nappireissun suosikin takana 2. sisällä, jolloin olisi kiinni totosijassa. 9 CALLELA LEONARD teki puolestaan pontevan kirin Mikkelissä. Markku Niemisen valmennettava on oikein kehittyvä 3-vuotias, mutta nyt vastassa on vanhempia kilpureita. Esitystä seurataan mielenkiinnolla.

Lähtö 7 | Kunkkarilegendat

RANKING A) 8,12 B) 11,10,2,3,4,6,5,7,9,1 C) -
H.V. TUURI – MENOKS – SUOMIPOIKA – MUISTON PRINSSI

Lounasravit käynnistävä Kunkkarilegendat -lähtö tuo rattaille tukun todella kovan luokan konkareita. Rankingin kärkeen kipuava 8 H.V. TUURI tykitti viimeksi ylivoimaiseen voittoon 2. ulkoa. Ori avaa kovaa ja se voi täräyttää kasiradaltakin keulaan. Kannattaa kuitenkin huomioida, että rattailla istuva Lauri Malinen on ajanut viimeksi kilpaa vuonna 2001. Toisena valjakkona A-ryhmään kipuava 12 MENOKS saa rattailleen Reino Salmelan. Vahva jyrä omaa piippuhyllyn paikaltakin hyvät mahdollisuudet aivan kärkeen, sillä se pystyy ihan varmasti tekemään itse juoksuaan. Mikkelin voitto tuli vahvalla 1300 metrin kirillä 4. ulkoa, tosin kilpakumppanin laukan avustamana. B-ryhmän käynnistävä 11 SUOMIPOIKA kesti Riihimäellä johtopaikalta mukavasti kolmanneksi. Hannu Nymanin rattailleen saava ruuna voi päästä nopeiden avaajien takaa sujuvasti läpi ja on ehdottomasti perushevosia. 10 MUISTON PRINSSI nappasi viimeksi johtopaikalta vihdoin kauden avausvoittonsa. Pekka Vilpposen ajokki on lähdön perushevosia, vaikka takarivin paikka onkin vastaan. 2 IINAN MAESTRO Paikkasi Mikkelissä laukkansa vahvasti. Sillä on nyt tiukka kolmen startin viikko. Ruuna on kunnossa, mutta kovin epävarma. Risto Lanki ajaa Jouni Miettisen valmennettavaa. 3 FLAVIO ei ollut vielä Riihimäellä parhaimmillaan, mutta sai sopivasti startin alle tätä tehtävää ajatellen. Kuski eli Eero Hakkarainen on tähän lähtöön huippuluokkaa, mikä nostaa osakkeita. 4 LOVER laukkasi viimeksi loppukaarteessa voittotaistosta. Heikki Parviaisen ajokki on yksi monesta mahdollisesta.

Vihjeet laati Jouni Toroska

 

 

  Takaisin listaukseen