Metsämäen hevosurheilualueiden ohjeet


Yleistä

- Metsämäen raviradan hevosurheilualueet ovat tällä hetkellä vapaasti harjoituskäytössä. Käyttäjät ovat velvoitettuja toimimaan näiden sääntöjen mukaan.

- Alueella harjoitellaan omalla vastuulla ja jokainen käyttäjä on itse velvollinen arvioimaan radan, harjoitusreittien ja hiittisuoran kunnon soveltuvuutta harjoitusajoon. Turun Hippos ei missään olosuhteissa vastaa alueella hevosille, henkilöille tai varusteille tapahtuvista vahingoista.

- Alueella ajettaessa ja ratsastettaessa on käytettävä kypärää ja hämärän aikaan varusteissa tulee käyttää heijastimia.


Rata

- Rata on ravipäiviä lukuunottamatta pääasiassa harjoituskäytössä, se saatetaan kuitenkin joskus sulkea muiden tapahtumien vuoksi, ratamestarin päätöksellä radan hoitoon liittyen tms. syystä. Radalle ei saa mennä, jos portit ovat kiinni. Radan sulkemisesta tiedotetaan mahdollisuuksien mukaan Turun Hippos ry:n nettisivuilla.

- Radalle kuljetaan varikkoalueelta vasemmanpuoleisesta portista siellä liikkuvia valjakoita ja traktoria väistäen ja sieltä poistutaan taaemmasta portista (lähempänä konehallia) varikkoalueella liikkuvat huomioiden.

- Kovaa vauhtia ajetaan/ratsastetaan kilpailusuuntaan (vastapäivään) sisäradalla, ulkoradalla saa ajaa kilpailusuunnan vastaisesti hitaammassa vauhdissa. Radalla toimitaan aina tilanteen mukaan muut huomioiden ja kohtaamistilanteissa käytetään turvaväliä.

- Sisäradalla harjoiteltaessa reunaan jätetään reilusti tilaa.  Huonolla kelillä sisäradalla ajamista vältetään.

- Talvikaudella rata on valaistu torstai-iltaisin (2.1.2019, alkaen KESKIVIIKKO-ILTAISIN)  klo 19.30 ja varikkoalue klo 19.50 saakka.


Harjoitusreitit

- Reiteillä kuljetaan oikeaa reunaa.

- Ohitustilanteissa toimitaan toiset alueen käyttäjät huomioiden tilanteen vaatimalla tavalla. Hiljennetään vauhtia, väistetään oikealle.

- Metsälenkki on yksisuuntainen, siellä on lupa liikkua ainoastaan liikennemerkkien opastamaan suuntaan.

- Koirien ulkoiluttaminen, pyöräily ja moottoriajoneuvoilla ajo on reiteillä kielletty.


Hiittisuora

- Hiittisuoralla ajetaan usein ryhmissä kovalla vauhdilla ja treenaajat saattavat ajaa suoraa edestakaisin useampaan kertaan. Hiittaajat eivät hidasta kohtaamistilanteissa, eikä hiittaavaa valjakkoa kohdatessa hidasteta/pysäytetä hevosta. Vaaratilanteiden välttämiseksi ratsastaminen hiittisuoralla on kielletty ravihevosten harjoitellessa siellä.


Varikkoalue, katokset ja pesupaikat

- Varikkoalue on ravien aikana varattu ainoastaan raveihin osallistuvien käyttöön. Sen käyttöä saatetaan rajoittaa myös muihin tapahtumiin liittyen, jolloin siitä tiedotetaan alueella ja Turun Hippos ry:n nettisivuilla.

- Hevosilla on alueella etuajo-oikeus.

- Talvikaudella varikkoalue on torstai-iltaisin (2.1.2019, alkaen KESKIVIIKKO-ILTAISIN) valaistu klo 19.50 saakka. Alakatokseen voi tarvittaessa sytyttää valot katoksen päädyn wc:n eteisessä olevasta sähkötaulusta, vasemmanpuoleinen vipukatkaisija. Muistathan myös sammuttaa katoksen valot!

- Vastuullinen jätehuolto edellyttää, että ympäristö pidetään siistinä. Katosten, karsinoiden ja pesupaikkojen käyttäjät ovat velvollisia siivoamaan kaikki jälkensä. Hevosten jätökset, purut, heinät ym. sinisiin/mustiin pönttöihin, roskat (myös kengitysnaulat!) katosten seinissä tai päädyissä oleviin roskiksiin.

- Sisäpesupaikka (Filatoffin tallin päädyssä) toimii poleteilla ja on käytössä ympäri vuoden. Poletteja saa ostaa Hippoksen toimistolta euron kappalehintaan. Alakatoksen ulkopesupaikat ovat käytössä kesäkaudella. Turun Hippos ry:n jäsenet voivat lunastaa avaimen toimistolta, hinta riippuu valmennettavien määrästä.

 

Kartta

keltainen = rata       oranssi = hiittisuora        punainen = metsälenkki        sininen = harjoitusreitti