Raviliiga TPS Classmate Match myydään siitostammaksi

03.09.2019

Classmate Match eli ”Maisa” loukkasi oikean etujalkansa huhtikuussa. Jalka leikattiin Tampereen Hevosklinikalla ja hevonen muutti Tammelinien talliin toipumaan. Maisa oli täydessä karsinalevossa huhtikuusta kesäkuun loppuun asti. Heinäkuussa hevonen pääsi isompaan karsinaan, joka tarjoaa mahdollisuuden myös ulkona liikkumiseen.

Tapaturmasta johtuvan vamman vuoksi Raviliiga TPS:n myynti keskeytettiin keväällä. Osuuksia ei ole myyty Maisan toipumisen aikana.

”Olemme halunneet seurata rauhassa Maisan paranemisen kehittymistä”, sanoo Raviliiga TPS:n kimpanvetäjä Tommy Juuma.

Maisan toipumiseen kuluu vielä kuukausia ennen kuin hevosta päästäisiin taas kunnolla valmentamaan. Raviliiga-projekti loppuu vuoden 2020 lopussa, mikä on vaikuttanut Raviliiga TPS:n edustajiston päätökseen. Edustajisto on päättänyt myydä Maisan ja lopettaa Raviliiga TPS:n.

Classmate Match myydään siitostammaksi Hevosurheilu-lehdessä eniten tarjoavalle, myynti-ilmoitus hevosesta julkaistaan viikolla 36. Tarjoukset Maisasta tulee jättää 12.9. mennessä. Tammalta otetaan kilpailuoikeus pois eli ostaja saa käyttää Maisaa vain siitostammana.

Raviliiga TPS:n matka loppuu Maisan myymiseen. Edustajisto on päättänyt olla hankkimatta Maisalle korvaavaa hevosta, koska Raviliiga TPS:n kimpan taloustilanne ei mahdollista uuden hevosen hankintaa. Kimpan tarkoituksena on ollut saada aikaan hyvää ja tuottaa iloa. Tässä Raviliiga TPS:n taloustilanteessa katsomme tärkeäksi saada osallistua omalta osaltamme Raviliigan hyväntekeväisyystavoitteeseen. Siksi Maisan myyminen siitostammaksi ja Raviliiga TPS:n lopettaminen olivat tässä tilanteessa paras ratkaisu.

Maisan myymisestä saatavat tulot lahjoitetaan jääkiekkojoukkue HC TPS:n valitsemalle hyväntekeväisyyskohteelle, joka on Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen lapsipotilaiden SYKERÖ-kerho.

Tilanne on harmillinen ja edustajisto on pahoillaan, että TPS:n Raviliiga päättyi hevosen loukkaantumiseen. Raviurheiluun – kuten muuhunkin urheiluun – kuuluvat kuitenkin ylä- ja alamäet ja toisinaan loukkaantumiset vaativat pitemmän toipumisajan. Maisalla on kuitenkin vielä varmasti valoisa tulevaisuus toisella tärkeällä uralla siitostammana. Kuka ties, vaikka joskus vielä pääsemme jännittämään sen varsojen kilpailemista.

Maisan kuulumisten osalta palataan vielä, kun uusi omistaja on selvillä, ja tiedämme minne tamma suuntaa toteuttamaan siitostamman uraa.

 

-Raviliiga TPS

 

 

Ohessa linkki videoon missä käydään läpi Maisan päätöksen taustat ja muistellaan Maisaa.

Videolla Maisan tilannetta kommentoivat, Turun Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Hannu Nivola, eläinlääkäri Kimmo Elfving, valmentaja Harri Koivunen sekä ohjastaja Olli Koivunen.

TÄSTÄ LINKISTÄ PÄSÄET KATSOMAAN VIDEON

  Takaisin listaukseen