Saaga S ja Vitter kuninkaalliset

31.07.2016Saaga S ja Vitter seppelöitiin ravikuninkaallisiksi sunnuntaina Turussa. Kuninkuuskilpailun ensikertalainen, Mika Forssin ajama Vitter voitti lauantain tapaan myös mailin kisan ja varma suoritus päätösmatkalla riitti titteliin. Matti Nisosen ajama Saaga S joutui tunnustamaan sunnuntain molemmilla matkoilla Markku Hietasen ajaman Akaasian paremmakseen, mutta lauantaina hankittu etumatka riitti seppeleeseen. Kuninkuuskilpailun väriläiskä, Ville Korjuksen Välähdys oli paras pitkällä matkalla, mutta mailin laukan myötä se ei yltänyt kokonaiskilpailussa viidettä sijaa korkeammalle.

Jokivarren Kunkun kuninkuuskisa vesittyi hylkäykseen maililla, mutta valmentaja Antti Ojanperä ei silti jäänyt ilman menestystä kubn Evartti kiri ykköseksi Pikkukunkussa. Jorma Kontion ajama ja Petri Puron valmentama D.D.'s Hitman oli suvereeni 5-vuotiaiden L. Fabritius Memorialissa. Jenkkiori kuittasi 20 000 euroa ja paikan Solvallan Jubileumspokaleniin reilun kahden viikon kuluttua. Fast Cup -finaalin paras oli Juha Utalan ajama Red Finger ja Metsämäki Stayerissä juhli Mika Forssin ajama Sue's Photo. Kotivoittoja sunnuntaina nähtiin kaksi. Kylmäveritasoituksessa Arto Hammar ajoi kirivoiton Petteri Himmelroosin ikinuorella Tuulen Ilolla. Olli Koivunen pääsi voittajakehään myös sunnuntaina, ajokki oli 3-vuotislahjakkuus Merit. Päivän aloitti Henry Ala-Korven Umberto Croft ja päätti Tuomas Pakkasen ajama Hissun Aarre, joka otti viikonlopun toisen ykkössijansa. B-ponien Pohjoismaiden mestaruus matkasi Ljungens Tindran mukana Ruotsiin. A-ponilähdön voitti Heidi Vuoren Pakomäen Lily Of The Valley.

Sunnuntain kilpailuja Metsämäessä seurasi yli 25 000 katsojaa ja viikonlopun kokonaisyleisömäärä kipusi päälle 54 000:n. Pelivaihto kipusi yli 4 miljoonan euron.

  Takaisin listaukseen