Turun seudun ravinuorisotoiminnalle nostetta Ponipowerii! -hankkeen voimin

21.06.2017

Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n toukokuussa käynnistyneen Ponipowerii! -hankkeen tavoitteena on yhdistää nuoria raviharrastajia ja saada lajin pariin uusia tulokkaita. Kohderyhmänä on Turun ja ympäristökuntien alueella asuvat lapset ja nuoret. Vuoden 2018 loppuun asti kestävä hanke on saanut Varsin Hyvä ry:ltä Leader-rahoitusta EU:n maaseuturahastosta. Hanke toteutetaan yhteistyössä Turun Hippos ry:n kanssa ja toiminta tapahtuu pääasiassa Metsämäen raviradan hevosurheilualueilla.

 

Harrastajille suunnattua raviopetusta on tarjolla vähän, eikä harrastusmahdollisuuksia välttämättä osata edes etsiä, joten lajin pariin on hankala päästä jos lähipiirissä ei ole hevosia. Hankkeessa halutaan tehdä ravinuorisotoiminta tunnetuksi harrastuksena, joka sopii monenlaisista lähtökohdista tuleville lapsille ja nuorille. Sen puitteissa tarjotaan mahdollisuus opetella hevostaitoja ja ajamista turvallisesti ohjauksessa. Kerhotoiminnan ja ravinuorisotapaamisten kautta on mahdollista päästä tutustumaan ravikilpailutoimihenkilöiden töihin ja mukaan tapahtumien suunnitteluun ja toteuttamiseen.

 

Hanke on esillä Turun alueen kesätapahtumissa ja kesän aikana järjestetään ponipäiviä, joille saa tulla kokeilemaan raviponiharrastusta veloituksetta. Syyskuun alussa järjestetään hankealueen alakouluille suunnattu hevostapahtuma, johon on alustavien ilmoittautumisten perusteella osallistumassa yli neljäsataa oppilasta.

 

Lisätietoja:

Riikka Mustonen

050-304 3273

riikka.mustonen@turunhippos.fi

hevosjalostusliitot/varsinais-suomi

  Takaisin listaukseen