Vitter ja Saaga S avausmatkojen voittajat

30.07.2016Kuninkuuskilpailun avausmatka oli todella herkullinen lähtö. Käsikirjoitus meni heti uusiksi kun Camri laukkasi lyhyesti alussa ja Välähdys eteni keulaan. Ville Korjus ei luopunut keulapaikasta ja suosikki Jokivarren Kunkku siirtyi sen kantaan. Maaliin tultiin tasaisessa neljän hevosen rintamassa josta ulkoa kurkotti voittoon Mika Forssin ajama Vitter. Elias Intomieli oli toinen ennen Köppistä ja Välähdystä.

Tammojen kisassa ei sen sijaan nähty suurempaa dramatiikkaa. Matti Nisosen ajama Saaga S haki keulapaikan ensimmäisellä takasuoralla ja valjakko hallitsi varmasti maaliin saakka. Huimariina nousi toiseksi ennen sitkeän esityksen tehnyttä Akaasiaa.

Lauantai aloitettiin komeasti maailmanennätyksellä josta vastasi monten Suomen mestaruuden murskatyyliin vienyt Baletin Salama. Jenni Koskelan ratsastama ruuna pysäytti kellot aikaan 22,6ke. 4-vuotiaiden Pikkuprinssissä Jorma Kontion taakseen saanut Ellin Sisu otti hallitun voiton. Kultafinaalissa Venice ohitti suojajuoksun jälkeen Jonesyn ja Surprise Lordin.

Kotivoittoa päästiin juhlimaan tammalähdössä kun Olli Koivunen kiritti Harri Koivusen valmentaman Elena For Everin riemukkaaseen voittoon. T76-suosikeista pitivät Costello ja William Birdland. Voittoihin lauantaina ylsivät myös Cousin Bowl, Hissun Aarre, Vapperi, Pine Crown Girl ja Alws Bean. Ponien Pohjoismaiden mestaruudessa Suomi otti kolmoisvoiton. Melissa Melkon Goldenwild's Sammyn johdolla. Toisen ponilähdön voitti Robbie Wee.

Yleisöä oli lauantaina paikalla lähes 22 000. Kokonaispelivaihto oli lähes 2,2 miljoonaa euroa.

  Takaisin listaukseen