- Kavionjälki Oy Lännen ratojen uusin yhteistyön tulos
 
Forssan, Tampereen ja Turun raviradat perustivat raviurheilun ensimmäisen myynti- ja markkinointiyhtiön. 
Kavionjälki Oy ottaa vahvasti otetta myynnin sekä markkinoinnin kehittämisestä alueella sekä luo suuntaviivoja raviurheilun tapahtumakehityksessä. Myyntipäällikkönä aloitti heinäkuun alussa vahvalta liiketoiminnan ja myynnin taustalta ponnistava Satu Lång.
 
Kavionjälki hoitaa alueen myynnin sekä markkinoinnin kokonaisuuksia jatkossa niin lähtöjen kumppanuuksiin, tapahtumanäkyvyyteen, raviareenojen monipuoliseen hyödyntämiseen sekä tapahtumien ravintola- ja elämyspalveluihin liittyen.
 
Raviurheilun myyntiin ja markkinointiin ei ole aikaisemmin panostettu tässä määrin raviratojen toimesta ja yhtiön kehitystä on perustettu tukemaan yhtiön kehitystyöhön keskittyvä Advisory Board. Advisory Boardin jäsenistössä on omistajaraviratojen toimitusjohtajien lisäksi Satu Hirvenoja, Jussi Kankaanpää ja Kaisa Väistö. Satu Hirvenojalla on tausta Turun Metsämäen raviradan ja hallituksessa, Kiss My Turku-hevosen 
sekä Turun matkailun johtamisen parissa, tällä hetkellä Hirvenoja toimii Finnlinesin myyntipäällikkönä. Jussi Kankaanpää on työskennellyt monipuolisesta urheilumaailman johtavissa myynti- ja markkinointitehtävissä ennen siirtymistään Allomeera -perheyhtiön palvelukseen. Kaisa Väistön tausta on brändin kehittämisen sekä markkinoinnin parissa, Väistö työskentelee tällä hetkellä Tampereen kaupungilla viestinnässä.
 
     -  Raviratojen välinen ja lajin sisäinen yhteistyö on oman näkemykseni mukaan avain onneen puhuttaessa raviurheilun tulevaisuudesta. Advisory Boardin jäseninä tehtävänämme on tukea operatiivisella puolella työskenteleviä ja tuoda pöytään monipuolinen osaamisemme myynnin ja markkinoinnin tehtävistä. Hevosurheilu on antanut meille kaikille paljon ja mikäli voimme antaa lajille jotain takaisin, teemme sen enemmän kuin mielellämme, avaa Advisory Boardin jäsen Jussi Kankaanpää tehtävää ja taustaa.
 
Kavionjälki Oy:n toimitusjohtajana toimii Turun Hippos ry:n toimitusjohtajana toimiva Eeva Karvonen ja johtoryhmään kuuluu Karvosen ja Långin lisäksi Forssan ja Tampereen raviratojen toimitusjohtaja Elina Hirvonen. Koska myynti- ja markkinointiin keskittyvä toiminta omana toimintanaan on uutta, on toiminnan käynnistäminen viemässä oman aikansa. Satu Lång on luottavainen mahdollisuuksiin saada tuloksia myös myyntieurojen puolelta.
 
      - Olen jo hieman kartoittanut kumppanuuksien mahdollisuuksia ja hakenut uusia avauksia ensimmäisen pidetyn Advisory Boardin tapaamisen jälkeen. Olen saanut erittäin positiivisen vastaanoton ja pyrin saaduista tiedoista kehittämään myyntisalkkua sekä palveluita kumppaneiden suuntaan kokonaisvaltaisesti jo alusta lähtien, Lång viitoittaa.
 
Satu Långilla, 41, on vahva kaupallinen tausta ja viimeisimpänä hän on työskennellyt liiketoiminnan kehityspäällikkönä sekä myynnin ja johtamisen valmentajana. Lång kuvailee itseään myyntipäällikkönä myös innokkaaksi asiakaskokemuksen sekä myynnin kehittäjäksi. Hevostaustaa Lång on kerryttänyt hevosenomistajana, Forssan Seudun Hippos ry:n hallituksessa ja sitä kautta myös Pilvenmäen Kuninkuusravien 2022 järjestelyissä.
 
      - Yhtiön toiminnan käynnistäminen ja eteenpäin vienti tuo varmasti kehitystarpeita myös meidän raviratojen tapahtumakehittämiseen sekä palvelutoimintaan, tiedostaa Kavionjäljen toimitusjohtaja Eeva Karvonen.
 
Myynti- ja markkinointiyhtiön perustaminen on mukana olevien raviratojen yhteisen kehitystyön tulosta. Forssan, Tampereen ja Turun raviradat ovat viimeisen vuoden aikana yhdistäneet resurssejaan sekä hyödyntäneet alueellista osaamista, jolloin on syntynyt yhteinen toimitusjohtajuus Forssan ja Tampereen raviradoille, alueellisen kilpailupäällikön tehtävä sekä yhteisiä hallinnon henkilöresursseja ratojen välille.
 
Lisätietoja; 
 
Satu Lång, myyntipäällikkö, Kavionjälki Oy, p. 0400 716 345, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
Eeva Karvonen, toimitusjohtaja, Kavionjälki Oy, p. 0400 898 353, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Elina Hirvonen, toimitusjohtaja, Forssan Seudun Hippos ry & Tampereen Ravirata Oy, p. 050 3018 258, 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

© Turun Hippos Ry 2021   •   Sivut WebGarden Oy